Šahovska šola Celjskega šahovskega kluba 2022-2023

VPIS V ŠAHOVSKO ŠOLO


Celjski šahovski klub ponovno vabi k vpisu v šahovsko šolo. Šahovska šola bo potekala od oktobra do konca maja, razen v času šolskih počitnic in praznikov, v prostorih kluba (Razlagova 1, Celje). 

Učenci se glede na predznanje lahko vpišejo v šahovsko pripravnico, osnovno šolo ali srednjo šolo.


V šahovski šoli sistematično obdelamo teme s področja vseh delov šahovske igre, taktike in strategije, ki vodijo k poglobljenemu razumevanju in izboljšanju igre. Pri delu v skupini se prilagajamo tudi znanju posameznih otrok.


Začetna šahovska pripravnica je namenjena šahistom začetnikom, ki kažejo navdušenje za učenje šahovske igre. Poteka ob sredah od 17:00 do 17:45. Cena šahovske pripravnice je 144 € (18 € mesečno) in se poravna v treh obrokih. Vodi jo FIDE mojstrica Ksenija Novak, trenerka z mednarodno licenco FIDE inštruktor.


Osnovna šahovska šola je namenjena šahistom z osnovnim šahovskim znanjem - končana šahovska pripravnica ali temu enakovredno znanje. Poteka ob sredah od 18:00 do 19:30. Cena osnovne šahovske šole je 240 € (30 € mesečno) in se poravna v treh obrokih. Vodi jih FIDE mojstrica Ksenija Novak, trenerka z mednarodno licenco FIDE inštruktor.


Srednja šahovska šola je namenjena šahistom, ki že obvladajo potrebno šahovsko znanje in želijo uspešno nastopati na tekmovanjih. Šola obsega 20 štiriurnih predavanj v terminih, ki jih dogovorimo skupaj z udeleženci. Potrebno je tudi delo doma. Učenci na koncu opravljajo izpit in prejmejo potrdilo o opravljenem letniku. Vodja šole je Matjaž Mikac, mednarodni mojster in FIDE trener. Njegova pomočnika sta Ksenija Novak, FIDE mojstrica in FIDE inštruktorica ter Jože Zorko, mojstrski kandidat in šahovski inštruktor.


Pričnemo v sredo, 5. oktobra 2022. Ker je število mest omejeno, so prijave obvezne!


Prijave in dodatne informacije: jojozorko@gmail.com ali 041 628 615 (Jože Zorko),

ksenija.novak1@gmail.com ali 040 567 011 (Ksenija Novak).


Vljudno vabljeni v našo šahovsko šolo k iskanju novih potez in odkrivanju lepot igre na črno belih poljih.