Naši mladi izjemno na evropskem prvenstvu!

Končano je mladinsko evropsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu, ki je v preteklih dneh potekalo v Novem Sadu. V vseh kategorijah je igralo kar 473 udeležencev iz 29 držav, med njimi tudi 20 slovenskih šahistk in šahistov, od tega je 5 članov našega šahovskega kluba.


Poročamo lahko o izjemnih dosežkih. 


Najprej je potekalo tekmovanje v pospešenem tempu, od naših članov se je na šesto mesto najvišje uvrstila Nuša Hercog. Rezultate ostalih naših lahko pogledate tukaj:

Rezultati SLO pospešeno

Vsi naši člani so nato nastopili tudi v ekipnih tekmovanjih v pospešenem tempu. V ekipi do 14 let je sodeloval Nik Javornik in z odličnimi igri prispeval k srebrni medalji.



Prva ekipa do 18 let je tudi nastopila odlično in medaljo izgubila po tesnem porazu v zadnjem krogu. Rezultate lahko pogledate tukaj:

U14 - Rezultati U14

U18 - Rezultati U18

Sledilo je še posamično hitropotezno prvenstvo. Tu so naši člani osvojili kar tri mesta med najboljših 10. Matic Nareks je s sanjskim finišem osvojil bronasto odličje, Nuša Hercog je ostala tik pod stopničkami, Jaka Brilej pa je osvojil končno 10 mesto. 



Tudi preostala naša člana sta odigrala pogumno in odlično. Rezultate slovenskih predstavnikov lahko pogledate tu:

Rezultati SLO hitropotezno

Čestitke vsem našim članom za izvrstne dosežke in tudi vsem ostalim slovenskim predstavnikom!